Mus valdanti stichija

  • Ką veido forma pasako apie jus valdančią stichiją?

    Kinai tradiciškai teigia, kad mus valdo penkios pirminės stichijos: metalo, medžio, vandens, ugnies ir žemės. Kuri jų yra tiesioginė mūsų “viršininkė”, pasak jų, galima suprasti netgi iš veido formos. Taigi žvilgtelkite į veidrodį ir paanalizuokite, koks jūsų veido tipas...

    Ką veido forma pasako apie jus valdančią stichiją?

    Stačiakampis

    Švelniai kampuotas, vertikaliai šiek tiek išilgėjęs, ryški apatinių žandikaulių linija liudija, kad jus valdo medžio stichija.
    Tai liudija, kad esate labai gyva ir energinga asmenybė, linkusi iš visų jėgų kibti į darbus. Iššūkiai jūsų nebaugina. Priešingai! Esate itin ambicingi, tiesiog kirbate noru visada būti pirmi, skinti pergales... Deja, kantrybės turite mažai.
    Poilsio ir atsipalaidavimo jums reikia labiau nei bet kurio kito tipo žmonėms, nes galite sudegti kaip medžio pliauskelė.

    Rytų medicina šio tipo žmonėms pataria išmėginti taiči ir reguliariai medituoti. Didelės naudos jums duotų ramūs pasivaikščiojimai gamtoje, relaksacinės muzikos klausymas, plaukiojimas, joga. Tokia veikla raminamai veikia lengvai suaudrinamą nervų sistemą, tuo pačiu užbėga už akių depresijai ir panikos priepuoliams.

    Patartina nesižavėti patiekalais iš riebios mėsos. Apskritai, riebaus maisto verčiau venkite, nes šio tipo žmonės paprastai turi ne itin stiprų virškinamąjį traktą ir silpnoką tulžies pūslę. Riebalais neapsunkinta mityba išeis į naudą ir jūsų kraujotakai. Mat per didelis kraujospūdis jūsų lengvai suliepsnojančiai prigimčiai itin nepageidautinas.

    Kvadratinis

    Gan platus, kampuotas veidas liudija, kad jūsų kūne karaliauja metalo stichija.
    Svarbu palaikyti kūno ir dvasios pusiausvyrą. Metalo stichijos valdomi žmonės pasižymi tvarkingumu, kruopštumu, atsakingumu. Todėl nemėgstate, kai žmonės nesilaiko duoto žodžio arba laužo taisykles. Kasdienius reikalus tvarkote tikslingai ir organizuotai, esate linkę į perfekcionizmą. Gyvenime vadovaujatės protu. Todėl kartais nepaisote kūno ir emocijų.

    Kaip tik dėl to jums reikia visko, kas atkuria ir sustiprina kūno, dvasios ir proto harmoniją. Mėginkite piešti, tapyti, lipdyti, ką nors meistrauti... Taikomoji dailė gali padėti išreikšti šiaip jau uoliai tramdomus ir gniaužiamus jausmus. Turėtumėte įprasti kasdien mankštintis ir būti gryname ore, kad geriau jaustumėte savo kūną. Antraip jus gali varginti dažnos peršalimo ligos, streikuoti žarnynas, griečiau senti oda. Visi nemalonumai – dėl menko atsparumo.

    Trikampio formos

    Jei žvelgiant į veidą ar į akis krinta tai, kad išraiškinga kakta yra pastebimai platesnė už subtilų smakrą, vadinasi, žmogus atstovauja ugnies tipo prigimčiai.

    Labiau už viską jums reikia ramybės. Ugnies stichijos valdoma asmenybė yra kupina aistrų ir apdovanota lakia vaizduote. Apie tokius žmones sakoma: gali kalnus nuversti. Jie moka uždegti savo entuziazmu ir aplinkinius. Esate spontaniški ir kūrybingi. Be to, turite stebėtiną gebėjimą suprasti žmones. Mokate užmegzti tvirtus ryšius, todėl jus supa būrys bičiulių ar pažįstamų, kurie jumis žavisi.

    Vis dėlto būtų ne prošal išmokti valdyti savo ugningą temperamentą. Pirmiausia tai padaryti padėtų šiek tiek daugiau tvarkos kasdieniame gyvenime. Tarkime, jums palankiau dirbti darbe, kur veiklą nustato aiškios taisyklės, yra nurodytos darbo valandos ir pan. Mažiau energijos išeikvosite, jei įprasite veikti pagal iš anksto sudarytą planą, užuot veikę impulsyviai, improvizuodami pagal aplinkybes.

    Esate iš tų žmonių, kuriems pernelyg brangiai atsieina ir nuo nakties poilsio nugnybtas laikas, ir išgertas per didelis kiekis kavos ar arbatos. Tvarkingas, darbo ir poilsio režimo sustyguotas gyvenimo ritmas akivaizdžiai pagerintų ugninės prigimties veikiamą jūsų širdies ir kraujotakos būklę.

    Trapecijos formos

    Veidas, kurio kakta akivaizdžiai siauresnė už likusią dalį, rodo, kad organizmo gyvybinius procesus stipriausiai veikia žemės stichija.

    Svarbiausias dalykas, kurio reikia skubiai išmokti, tai – drąsiai pasakyti “ne”. Esate kaip pati motina žemė – globėjiškas, dosnus, viską ištveriantis ir atleidžiantis. Mielai visiems padedate, išklausote, paguodžiate. Aplinkiniai jus mėgsta, bet neretai ir išnaudoja. Jei norite ilgus dešimtmečius išlikti jauni ir energingi, turėtumėte išmokti daugiau laiko ir dėmesio skirti sau.

    Nebijokite leisti sau būti laisvesni ir nerūpestingesni. Jums būtina patirti daugiau džiaugsmingų įspūdžių, išdrįsti elgtis spontaniškai. Vienas veiksmingiausių būdų sustabarėjimui ir kaustančiam rimtumui įveikti – šokiai. Taigi, užuot saldinę savo gyvenimą šokoladu ir pyragaičiais, judėkite, šokite! Nė nepajusite, kaip greitai pamiršite jums įkyrėjusius rūpesčius – antsvorį ir prastą virškinimą.

    Ovalus

    Proporcingas, minkštų, subtiliai suapvalintų linijų veidas rodo, kad vyraujanti prigimties stichija yra vanduo.
    Jums būtinas žmonių artumas. Vandens stichijos valdomai asmenybei būdingas paslaptingumas, susitelkimas į save. Ji atkakli, ambicinga, trokštanti nepriklausomybės. Jei jus valdo vanduo, vadinasi, gyvenime labiausiai branginate tiesą ir ieškote prasmės. Jums nestinga vaizduotės, originalumo ir sumanumo. Deja, esate linkę kritikuoti kitus ir tai darote neieškodami aptakesnio žodžio. Tam, kad jaustumėtės gyvenantys darnoje su savimi ir pasauliu, jums būtina mylinčių ir suprantančių žmonių draugija.

    Gilus dvasinis ryšys su jums artimu žmogumi yra labai svarbus, kad jaustumėtės sveikai ir harmoningai. Taigi investuoti pirmiausia turėtumėte į draugystę ir meilę. Kai jausite visišką emocinę pusiausvyrą, pranyks ir kiti jus varginantys sveikatos sutrikimai. Lengviausiai pažeidžiami šio tipo žmonių kūne, pasak kinų, yra šlapimo pūslė, inkstai ir lytiniai organai. Rūpesčių gali kelti ir hormoninė sistema. Rytų gydytojai jums primygtinai patartų puoselėti gražius tarpusavio santykius su artimais žmonėmis ir... išmesti druskinę. Jums druska –  ne į sveikatą.

    Šaltinis: ŽLG


    Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/sielai-ir-kunui/ezoterika/ka-veido-forma-pasako-apie-jus-valdancia-stichija-557-261968#ixzz28ax2YjyQ

     

0 comments