Ligos - farmacininkų plane

  • Gyd. Stonkus V. apie farmacininku plana

     

     

     Gripas priklauso farmacininkų planui

    Medicinos mokslų daktaras Vytautas Stonkus, ne kartą pasisakęs apie farmacininkų klano plitimą pasaulyje, buvo tildomas: turėjo pasitraukti iš vyriausiojo gydytojo pareigų, ilgai nebuvo spausdinama jo knyga. Bumą dėl gripo, skiepų ir antivirusinių vaistų medikas vadina itin pavykusiu, milijardus nešančiu, farmacininkų verslo planu.

    Pasak mediko, moksliškai yra įrodytas skiepų nuo gripo neveiksnumas.

    REUTERS/SCANPIX nuotr.

    42 metus gydytojo darbo praktikos turintis gydytojas vilnietis V.Stonkus apie farmacininkų klanus, žalą medicinoje, korupciją joje užsimena ne tik žiniasklaidoje, bet ir savo knygoje apie bronchinę astmą.

    Medikas „Šiaulių kraštui“ pasakoja, kad lėtinių susirgimų atveju tradicinė medicina yra tapusi prekybos objektu. Todėl į šią sritį neįleidžiamos naujos idėjos, medicininiai atradimai, ar kitokia nuomonė apie gydymą, o šalutiniai vaistų poveikiai nutylimi, nes tai mažina farmacininkų pelnus.
    „Moksliškai yra įrodytas skiepų nuo gripo neveiksnumas. Vakcina kenkia smegenims, vystosi Alzheimerio, Parkinsono ligos, o žmonės skiepijasi ne tik nuo gripo. Amerikoje vaikai prieš mokyklą gauna iki 40 įvairių skiepų. O juose yra gyvsidabrio, aliuminio, mums svetimų baltymų ir kitų medžiagų, visa tai atsiliepia sveikatai“, — tikino medikas.

    Įsitikinęs, kad šiuo metu vyraujanti panika dėl gripo — yra vienas labiausiai pasisekusių farmacininkų verslo planų, nes visame pasaulyje iš vaistinių šluojami vaistai, valstybės perka milijonus vienetų vakcinų, kitų medikamentų.

    Antigripinių vaistų veikimas, mediko žodžiais, yra probleminis, nes sukelia daug šalutinių reiškinių, kartais nuo jų pacientams kyla daugiau sveikatos sutrikimų negu nuo paties gripo.

    „Mokslininkai yra įrodę, kad mūsų imuninė sistema yra priklausoma nuo probiotikų — gerųjų žarnyno bakterijų. Jos perneša informaciją imuninei sistemai, bet mes šias bakterijas užmušame antibiotikais ar kitokiais cheminiais vaistais. Jei imuninė sistema gerai veikia, ji puikiai pati nugali visus virusus ir bakterijas be vaistų“, — sakė gydytojas V.Stonkus.

    Pelninga, kaip ginklai ir narkotikai

    Medikas pateikia realų pavyzdį, kaip nepamatuotai didėja vaistų kainos: vieni kraujospūdį reguliuojantys vaistai kainuoja apie pusantro šimto litų, paskelbia farmacijos kompanija akciją, kad jie „bekainuos“ 70 litų, nors tie patys vaistai prieš 5 metus kainavo vos 30 litų.

     

     

    „Paprastas vaistas, kurio sudėtyje yra aspirinas, soda ir citrinos rūgštis, pas mus 10 tablečių kainuoja apie 15 litų, kai Amerikoje 72 tabletės šio vaisto kainuoja apie 8 litus. Amerikietiško vaisto ir kokybė kita — kur kas geresnė, nes naudojamos kokybiškos medžiagos“, — pabrėžė medikas.

    Garantijos gydytojai neduoda

    Gydytojas pasakojo, kad cholesterolį mažinantys vaistai visiškai nereikalingi, nes sveikose kraujagyslėse, jei nėra uždegimo, cholesterolis nenusėda. Šie vaistai yra brangūs ir sukelia daug šalutinių reiškinių, o yra labiausiai perkami. Girdi, kaip kardiologai išsijuosę teigia, kad tie vaistai yra saugūs, o draudimo kompanijos Amerikoje atsisako drausti tuos, kurie vartoja tokius vaistus.

    „Onkologinėms ligoms skirtiems vaistams viena farmacijos kompanija tyrimams per metus išleidžia apie 17 milijardų dolerių, o žmonės suneša 200 milijardų, tačiau per 20 metų vėžio pagijimas nepailgėjo nė vienos dienos. Jums bet kuris chirurgas pasakys, kad po skrandžio vėžio operacijos, paskyrus chemoterapiją po 2— 3 mėnesių žmogus žūsta, o be chemijos gal gyventų 2— 3 metus, bet čia yra biznis“, — patikino gydytojas.